Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ»!!!


ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ»!!!
ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

Κλείνει το Δεκέμβριο 20 χρόνια ασταμάτητης έκδοσης, με 72 τεύχη, η ενοριακή εφημερίδα μας «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ», η εφημερίδα που με κόπο, με μεράκι και με μεγάλη προσπάθεια. παράλληλα στα τόσα και τόσα άλλα έντυπα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, προσπαθεί να καλύψει όλη τη ζωή του δικού μας τόπου .
Ξεκινήσαμε δειλά - δειλά πριν 20 χρόνια και προσπαθήσαμε να είμαστε όντως η φωνή της ενορίας μας, η φωνή του χωριού μας, η φωνή του Λισβορίου. Χρόνο με το χρόνο προσπαθήσαμε να γίνουμε καλλίτεροι.
Εκκλησία είναι ο ίδιος ο λαός γι’ αυτό και δεν περιοριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε άρθρα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά.
Εδώ είναι τα εκκλησιαστικά, τα  πνευματικά, τα πολιτιστικά, η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας, τα κοινωνικά, τα προβλήματα, οι κρίσεις και τα σχόλια. Εδώ είναι η ζωή του Λισβορίου.

Στην εφημερίδα μας λοιπόν για τα 20 της χρόνια η μνημονιακή κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο!!!
Αποφάσισε με τον τρόπο της να διακόψει αυτή την εικοσάχρονη πορεία της.
Αποφάσισε να φιμώσει και να περιορίσει αυτή τη φωνή.
Αποφάσισε να μας σταματήσει με όπλο της την οικονομική μας εξαθλίωση.
Αποφάσισε να ανακόψει την κυκλοφορία της εκτός των ορίων του χωριού μας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, για τον ίδιο ακριβώς λόγο και από την εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ στο τεύχος 850/2011, - χρησιμοποιούμε εδώ δίκαιες εκφράσεις αγανάκτησης της εφημερίδας -   η Κυβέρνηση των απανωτών  Μνημονίων, η κυβέρνηση των μεσοπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων ληξιαρχικών πράξεων θανάτου των Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση που παραιτήθηκε από κάθε είδους ασυλίας εθνικής κυριαρχίας, η Κυβέρνηση που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει την Ελλάδα, αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις εφημερίδες και τα περιοδικά γνώμης και θέσης. Αποφάσισε δηλαδή να κλείσει το στόμα των Εκκλησιαστικών, λογοτεχνικών, πνευματικών αλλά και κάθε άλλου είδους περιοδικών και εφημερίδων που διαφοροποιούνται     και να παραδώσει αμαχητί την ενημέρωση και κυρίως την ανάλυση και το σχολιασμό των δρώμενων στον κοινωνικό πολιτικό, εκκλησιαστικό στίβο, αποκλειστικά στους μεγαλοκαρχαρίες καναλάρχες και μεγαλοσυγκροτηματάρχες Αποφάσισε να εξαφανίσει από το χώρο του Τύπου κάθε άλλη φωνή. Κάθε ελεύθερη φωνή. Τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης θα την αναλάβουν αποκλειστικά και εργολαβικά οι «εθνικοί εργολάβοι». Οι μεταπράτες των πολυεθνικών και των διεθνών τοκογλυφικών κέντρων. Οι μεσάζοντες της εκποίησης του εθνικού μας πλούτου.
Φωνές της Ενορίας, παρόμοιες άλλες φωνές όπως η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ που αναφέραμε παραπάνω και τόσες άλλες πρέπει να φιμωθούν! Πώς όμως; Όχι βέβαια με την αναχρονιστική και χοντροκομμένη μέθοδο του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη. Δεν θα στείλουν τώρα τη στρατιωτική Ε.Σ.Α. να βάλει λουκέτα…. Σήμερα, ζούμε σε «δημοκρατικό καθεστώς»! «O Τύπος είναι ελεύθερος», αρκεί να μπορεί να αντέξει στα εξοντωτικά οικονομικά βάρη που του φορτώνει η εξουσία του Μνημονίου του Μεσοπρόθεσμου.
Μέχρι τώρα μπορούσαμε από το υστέρημά μας να σηκώσουμε το βάρος των  εξόδων εκτύπωσης που ανέρχονται στα 1200€ ετησίως. Όσο αφορά την ταχυδρόμηση των τευχών η Γενική Γραμματεία Τύπου επιχορηγούσε κάθε χρόνο και τη δική μας εφημερίδα, μαζί με όλα τα άλλα περιοδικά και εφημερίδες. Έτσι κυκλοφορούσε και «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ», με μια μικρή δική μας συμμετοχή στα ΕΛΤΑ, σε όλη την Ελλάδα σε όλους τους Λισβοριανούς και όχι μόνο. Κυκλοφορούσε ανελλιπώς κάθε τρίμηνο και μπορούσε να την έχει στο σπίτι του ο καθένας χωρίς καμιά απολύτως υποχρέωση ή οικονομική επιβάρυνση. Δυστυχώς η «κατοχική» Κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, με το Mεσοπρόθεσμο, τα μνημόνια και τα παραμνημόνια τα κρυφά και τα φανερά, αποφάσισε να μηδενίσει την κρατική επιχορήγηση προς τα ΕΛΤΑ, για τη διανομή του Τύπου. Των εφημερίδων και των περιοδικών που διακινούνται κυρίως μέσω του Ταχυδρομείου.

Αυτό σημαίνει ότι από το παρόν 70ο (ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΥ) φύλλο, το κόστος ταχυδρόμησης της «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ» είναι 1000% μεγαλύτερο.
Αυτό σημαίνει ότι η ταχυδρόμηση είναι πλέον για μας αδύνατη, αφού πρέπει να επωμιστούμε επιπλέον 1200€.
Αυτό σημαίνει έμμεσο κυβερνητικό χτύπημα κάτω από τη ζώνη.
Δεν θα σταματήσουμε βέβαια την προσπάθειά μας.

Δεν θα υποκύψουμε όμως  σε τέτοια χτυπήματα.
Η έκδοση δεν θα σταματήσει.
Αλλά δεν έχουμε τη δύναμη πλέον της ταχυδρόμησης.
Θα διανέμεται πλέον  στην  Εκκλησία,
Θα μπορεί να την πάρει και πάλι ο καθένας  χωρίς καμιά υποχρέωση από το παγκάρι της Εκκλησίας.
Θα μπορεί ο καθένας να τη πάρει από μας και να τη στείλει στους δικούς του που μέχρι τώρα τους τη στέλναμε εμείς.
Θα μπορεί ακόμη να τη βρει και στο διαδίκτυο στα ιστολόγια που διατηρούμε πατώντας πάνω στο ανάλογο εικονίδιο


αλλά και στις φιλόξενες διευθύνσεις τις οποίες και ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας

www.zoiforos.gr  
στην ενότητα ΕΝΤΥΠΑ
καθώς και στη διεύθυνση
http://www.scribd.com/collections/3184237
Όποιος ακόμη επιθυμεί να συνεχίσει να την παραλαμβάνει ταχυδρομικά στο σπίτι του δυστυχώς εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι  να του ζητήσουμε την ετήσια συνδρομή των 10€.