Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ...
ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ
ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ;


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣΑριθ. Πρωτ. 5 Εν Δελβινακίω τη 19η Φεβρουαρίου 2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,

έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :« Στην φιλοκυβερνητική αθηναϊκή εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» δημοσιεύθηκε η εξοργιστική είδηση, ότι «με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται στις Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους ... οικονομίας» ! Εξ άλλου, «σύμφωνα με εγκύκλιο, η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου». Τέλος, η εφημερίδα, αφού χαρακτηρίζει «ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ» την εν λόγω ενέργεια, σημειώνει πως «μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός, ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους». Προς επιβεβαίωση, μάλιστα, της ειδησεογραφίας του το «ΕΘΝΟΣ» παραθέτει και φωτοτυπία της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εξωτερικών για την ματαίωση των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.

Κάθε Έλληνας δεν μπορεί παρά να νοιώση αγανάκτηση και πόνο βαθύ για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Αντί, δηλαδή, το Εθνικό Κέντρο να τονώνη το φρόνημα των όπου γης Ομογενών μας, που εργάζονται και προοδεύουν και τιμούν το όνομα της Ελλάδος, φροντίζει να το υποβαθμίζη με τέτοιου είδους αθλιότητες, οι οποίες μόνο με μια λέξη μπορούν να χαρακτηρισθούν :

ΝΤΡΟΠΗ !

Διαμαρτύρομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Και καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, ως Υπουργό των Εξωτερικών, να ανακαλέση την μικρόψυχη και κακοήθη αυτήν Εγκύκλιο. Σε ώρες δύσκολες, όπως η παρούσα, χρειάζεται να είναι ενωμένος ολόκληρος ο Ελληνισμός με υψηλό το εθνικό του φρόνημα. Μη παίζωμεν εν ου παικτοίς ».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).

Δεν υπάρχουν σχόλια: