Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



















































ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ κ. ΒΟΥΝΑΤΣΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ
ΥΠΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στη λαϊκή συνέλευση διαβάστηκε και το υπόμνημα που συντάχτηκε για να επιδοθεί στα χέρια της κ. Υπουργού Παιδείας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Τ.Δ. ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ







ΥΠΟΜΝΗΜΑ



Κα Υπουργέ.


Με αφορμή την απόφαση για κατάργηση του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

Το Δημοτικό σχολείο Λισβορίου ιδρύθηκε το 1931 όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο αείμνηστος «Γέρος της Δημοκρατίας» Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Είναι ένα υπέροχο καλοδιατηρημένο κτίσμα, με μεγάλο αύλειο χώρο, στον οποίο συνυπάρχει και το Νηπιαγωγείο του χωριού μας.

Από το 1966 λειτουργεί ως τριθέσιο. Τότε είχε 110 μαθητές. Σήμερα έχει 26 με προοπτική την επόμενη σχολική χρονιά να φτάσει τους 30.

Η απόσταση από την έδρα του πρώην Δήμου Πολιχνίτου είναι 4,5 χιλιομ. Επτά (7) από τα 26 παιδιά του Σχολείου μας έρχονται από τον κάμπο του χωριού μας και τον παραθαλάσσιο οικισμό «Σκαμιούδι», που απέχει από το χωριό μας άλλα 4 χιλιόμετρα. Έτσι η διαδρομή γίνεται με επιστροφή τουλάχιστον 17 χιλιόμ.

Κα Υπουργέ.

Η απόφαση αυτή (για κατάργηση και συγχώνευση με το 12θέσιο/Δημ. Σχολείο του πρώην Δήμου Πολιχνίτου δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα και στα παιδιά και στους γονείς που επισημάνθηκαν στην προ μηνός συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, του οποίου ομόφωνη απόφαση ήταν@ «καμιά κατάργηση και συγχώνευση σχολείου».

Εξ΄ άλλου οι κάτοικοι του Λισβορίου θεωρούν άδικη την απόφαση γιατί δεν λειτούργησαν και γι’ αυτούς ίδια μέτρα και σταθμά αφού και για παρακείμενα σχολεία ίδιας δυναμικότητας και όσης απόστασης από μεγαλύτερα σχολεία, δεν ελήφθη παρόμοια απόφαση.

Πιστεύοντας ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουμε ισονομία και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας, γι΄ αυτά τα θέματα, ελπίζουμε ότι θα βρεθεί καλύτερη λύση στο πρόβλημα που σας παραθέσαμε παραπάνω.



Με τιμή


Όλο το Λισβόρι